La butaca

L’obra de teatre més divertida i transgressora sobre el 1714 i la independència de Catalunya!!!

 

La butaca explica la història d’un mosso d’esquadra d’origen gallec que -el dia que el President de Catalunya es disposa a signar la declaració unilateral d’independència- viatja en el temps fins al 1714 i posa els seus coneixements i la seva Walther 9mm al servei de Rafael Casanova… Ara bé, quan torni, tot serà igual?

 

A La butaca, Robert Gobern i Joan Valentí donen vida a 9 personatges: el Mosso d’esquadra, Rafael Casanova, Carlos II, el cardenal Portocarrero, un adroguer del 1700 i la seva esposa, l’actual conservador del Museu d’Història de Barcelona, una persona del servei de protocol de la Generalitat i un independentista recalcitrant.

 

Després de l’èxit de Txèkhov (que n’és de dura la vida de l’artista) de fa 15 anys, T-Atraco Teatre tornen a l’escenari per explicar-nos els fets que van succeir fa 300 anys i per parlar-nos dels nostres referents. Tot i el rigor històric de l’espectacle, treuen el tel solemne, seriós i pompós de la història donant-li un to irreverent i d’humor.

TRÀILER DE L’ESPECTACLE
FITXA ARTÍSTICA

Autoria i interpretació: Robert Gobern i Joan Valentí “Nan”
Direcció: T-Atraco Teatre
Tècnic: Xavier Amat / Toni Planas
Veus en off: Thais Buforn (presentadora); Joan M. Morros (periodista); Quimet Pla (Emmanuel Ferrer) i Pep Plaza (President de la Generalitat)
Escenografia: Joan Jorba
Construcció escenografia: Jorba-Miró
Vestuari: Patra
So i efectes: David Oriol Rebollo
Disseny cartell: Eugeni Llopart
Fotografia cartell: Erin
Fotografies de l’obra: Joan Guasch
Enregistrament de l’obra: Global Production
Producció: T-Atraco Teatre
Distribució: Unicoop Cultural
Estrena: Sala Gran Teatre de la Passió d’Esparreguera (14/07/2014)
Enregistrament de l’obra: Teatre de l’Aurora d’Igualada (31/08/2014)